Puget, nissaga d'artistes


En el seixanta aniversari de la mort del pintor Narcís Puget Viñas (1874-1960), considerat com l’iniciador de la pintura eivissenca, el Museu Etnogràfic d’Eivissa vol retre homenatge a la nissaga dels pintors Puget, tan lligats al poble de Santa Eulària des Riu.

Puget Viñas s’inicià en el coneixement de la tècnica fotogràfica (bona part dels seus negatius ha quedat a l’Arxiu d’Imatge i So del Consell Insular d’Eivissa, i també al municipal). A partir d’aquesta tècnica passa a interessar-se per la pintura, principalment a l’oli, segurament amb la voluntat d’aprofundir en la diversitat cromàtica i potser també en el moviment.

 

El seu fill i deixeble Narcís Puget Riquer (1916-1983) es decantà principalment per les aquarel·les, disciplina amb la qual va aconseguir un poderós domini de la tècnica, en què destaquen els contrastos de llum, les transparències i unes acurades gradacions. Ambdós pintors feren donació al poble d’Eivissa d’una important part del llegat de la seua obra, que es conserva al Museu Puget de Dalt Vila.